vergrooting

Prednisolon verlaagdDoor René Goris op Monday 07 Mar 2011 om 05:29:14

Laatste weken door de hoge prednisolon helemaal hyper (nou ben ik altijd wel hyper maar dit extreem). Ik slaap circa 3 uurtjes per dag. Ik krijg last van bijwerkingen (spierkrampen / botpijn / droge huid / vochtophopingen).

Vandaag weer, met mijn moeder, naar de poli hematologie geweest. Eerst longfoto maken daarna bloed prikken en naar de dokter.

Alles was goed nier functie was sterk verbeterd, level functies waren stabiel (met een kleine uitschieter door de prednisolon, bloedwaardes waren zoals altijd goed. Dus besloten we de prednisolon te verminderen... Na weer eens wat onderhandelen over de hoeveelheid (de arts wilde naar 15 mg/pd maar ik wilde naar 10 mg/pd) kreeg ik toch mijn gelijk... 10 mg/pd!!!

Mijn arts heeft toch vermoeden dat het niet alleen de griep was die me velde maar toch ook afstoting van mijn longen (ook waren er plekjes te zien op de röntgen foto, niet veel maar ten opzichte van oudere longfoto's was er wel 'wat' verschil te zien). Dus stuurt ze me volgende week weer naar het ziekenhuis voor een longfunctie test.

Morgen weer voor mijn ogen naar de poli oogheelkunde. Met mijn ogen gaat het na de acupunctuur behandelingen aanzienlijk beter. Het blijft een wonder! Ik krijg weer wat traanvocht! Nu zullen we nooit weten of het door de acupunctuur komt maar toch????

Over twee weken weer longfoto en naar de poli hematologie! Komende dagen zullen, hoop ik, de bijverschijnselen van de prednisolon verdwijnen en kan ik weer een beetje bijkomen.


Reacties

08 Mar 2011 om 07:24:18 Door Peter en Vera
Hoi Rene en Heidi, Dat was toch weer ff schrikken. Hou je goed en ik hoop voor je dat de prednisolon op deze sterkte kan blijven of nog minder als het kan. Je hebt gezien dat de e-mail zowaar van thuis komt ipv mijn werk. Het moest er toch een keer van komen. Desalniettemin vindt ik het nog steeds niks al dat getyp. Oude stempel zullen we maar zeggen. Groetjes Peet en Veer.

Laatste 5 reacties
alweer bijna een jaar geleden dat ik hier was; hoe gaat het nu met jullie???... lees meer.
Joop
17-01-2019 10:45:33
Je leeft nog steeds, dat is de allergrootste prestatie. Reuzejammer dat er een (... lees meer.
Guus Rombouts
13-02-2018 04:55:06
Hallo Rene, nog steeds aktief met fietsen en koken? het blijft stil in het blog ... lees meer.
Joop
09-02-2018 12:09:52
Binnen enige weken tijd enkele bekenden verloren. O.m. een jeugdvriendin welke l... lees meer.
Guus
10-10-2017 12:11:39
TEST... lees meer.
test
06-03-2017 06:17:08
Contact
Rene Goris, Goris IT
Brielle
Nederland
Doneer
doneer