vergrooting

Terug uit ItaliëDoor René Goris op Friday 05 Oct 2007 om 04:20:05

We zijn weer terug uit Italië, een kort verslag:

Dag 1 aangekomen in Rome, een uur gewacht op onze autoreservering. Maar het was het wachten waard... een schitterend Renault Megane coupé-cabriolet. Op weg naar Orvieto, na twee uurtjes rijden een hotel gezocht en geboekt in Orvieto en het stadje bekeken.

Dag 2 en 3 alvast een volgende verblijfplaats geregeld, een bed & breakfast , 'Podere San Lorenzo'. Bij de auto gekomen zag Heidi dat er een flinke deuk aan de rechter achterkant van onze auto zat. Een italiaan had waarschijnlijk met keren in de nauwe straatjes van Orvieto mijn auto geraakt (en door gereden). Na overleg met de hotel manager, die nog geprobeerd heeft het op haar verzekering te verhalen, zijn we vertrokken. Perugia bezocht en om het meer, Castiglione del Lago, gereden. Op advies van onze hostessen Ans en Sjef zijn we een rondrit gaan maken richting Montepulciano, naar onder en gestopt bij Radicofanie.

Dag 4 en 5 weer verder naar de andere kant van het meer, naar Antico Casal del Bosco. Weer een schitterend bed & breakfast. Van daar uit de steden Gubbio en Assisi bezocht.

Dag 6 en 7 een kennis, Aat van Rijn, kunstschilder, bezocht die in Montefalcone in de provincie Marche op huis van een stel engelsen past.
Met Aat het plaatsje Montefalcone bezocht en de volgende dag naar de schitterende hoogvlaktes in Parco Nazionale dei Monti Sibillini. Daarna op weg naar huis wezen eten in Ascoli Piceno waarna er ook nog geshopped moest worden in een groot winkelcentrum aldaar.

Dag 8 en 9 weer een bed & breakfast opgezocht, Pian di Boccio. De eerste dag slecht weer (waar het ook bij gebleven is). De volgende steden, bezienswaardigheden bezocht: Spello, de watervallen van Marmore (waarvan de sluizen twee keer per dag open gezet worden, kunstmatige watervallen dus), Spoleto.

Dag 10 en 11 terug naar Rome en zoveel mogelijk bekeken, wat onmogelijk is in anderhalve dag. Naar Rome gaan we zeker nog een keer terug.

------------------------------------------------

Vandaag weer naar ziekenhuis geweest, alles was goed bloedbeeld is weer herstellende. Alleen heb ik de laatste tijd een beetje last van mijn ogen, volgens mijn dokter kan dit lichte afstoting zijn van mijn netvlies, ik heb hiervoor oogdruppels gekregen. Volgende keer zal mijn bloedwaardes weer bijwerken.


Reacties

06 Oct 2007 om 08:39:53 Door Benno
lijkt me geen verrassing dat alles goed, na zo'n vakantie en die ogen, komt dat niet gewoon door het mooie weer en al die bezienswaardigheden...? misschien kan je de reiskosten gewoon op de verzekering verhalen, als het meest probaat werkende middel tot nu toe...maar goed, fijn dat het allemaal zo goed gegaan is, die energie kan je goed gebruiken...later..!
07 Oct 2007 om 09:39:11 Door saskia
buon averli indietro in Olanda! (ehr....)
13 Oct 2007 om 08:34:37 Door Remko
Welkom terug!
16 Oct 2007 om 05:21:32 Door joke en leon
Een beetje late reactie, maar wij waren ook met vakantie met oude caravan en oude auto naar Zuid-Frankrijk. Thuis in de garage een supermooie (oud model) Megane Cabrio met slechts een heel klein deukje. Verschil moet er zijn nietwaar! Fijn dat de vakantie zo goed bevallen is, het zal wel weer even wennen zijn thuis. Ik hoop dat de oogdruppels helpen. Sterkte en groetjes ook aan Heidi.
28 Oct 2007 om 01:23:35 Door Guus R
Je website weer gevonden... Zéér benieuwd of het is gelukt om de schade gedekt te krijgen via de verzekering van die bed & breakfasteigenaresse in Orvieto of dat je hebt moeten aftikken toen je de Renault terug bracht in Rome. Toen ik in de jaren zeventig vier seizoenen in de internationale autoverhuur werkend voortdurend door grote delen van Europa jakkerde was 'afkoop eigen risico' 0 cent dokken bij inlevering, nu is die afkoop € 200,-- tot € 300,-- risico, daarom ben ik uiterst benieuwd of deze constructie werd geaccepteerd. All the best, groetjes.

Laatste 5 reacties
alweer bijna een jaar geleden dat ik hier was; hoe gaat het nu met jullie???... lees meer.
Joop
17-01-2019 10:45:33
Je leeft nog steeds, dat is de allergrootste prestatie. Reuzejammer dat er een (... lees meer.
Guus Rombouts
13-02-2018 04:55:06
Hallo Rene, nog steeds aktief met fietsen en koken? het blijft stil in het blog ... lees meer.
Joop
09-02-2018 12:09:52
Binnen enige weken tijd enkele bekenden verloren. O.m. een jeugdvriendin welke l... lees meer.
Guus
10-10-2017 12:11:39
TEST... lees meer.
test
06-03-2017 06:17:08
Contact
Rene Goris, Goris IT
Brielle
Nederland
Doneer
doneer