vergrooting

Bloedwaardes IIDoor René Goris op Wednesday 18 Oct 2006 om 11:46:10

Maandag weer naar ziekenhuis geweest om mijn bloed te laten controleren. Alle bloedwaardes waren nu goed. Dit was tevens de laatste keer in het 'Dijkzicht' ziekenhuis hierna wordt alles gedaan in het 'Daniel den Hoed' ziekenhuis

Bij de laatste beenmergpunctie hadden ze een te hoog gehalte aan nieuw aangemaakte stamcellen gevonden. Dit komt waarschijnlijk doordat mijn lichaam zich aan het herstellen was van de laatste chemo maar kan ook duiden dat de leukemie weer terug aan het komen is. Daarvoor hebben ze maandag dan ook een nieuwe beenmergpunctie gedaan.

Vandaag ga ik naar het 'Daniel den Hoed' ziekenhuis om kennis te maken met de afdeling en de arts. Morgen heb ik nog een afspraak met de mondhygiëniste.

De geplande opname voor de komende stamceltransplantatie zal zijn op 1 november en de werkelijke transplantatie op 8 november. Mijn beenmerg zal leeg gemaakt worden door middel van twee chemo's en daaropvolgend twee bestrallingssessies.

Een overzicht:

 • week 1
  • dag 1 t/m 2 - kennismaking en diverse onderzoeken
  • dag 3 - chemodag 1
  • dag 4 - chemodag 2
  • dag 5 - bestrallingsdag 1
  • dag 6 - bestrallingsdag 2
  • dag 7 - transplantatie
 • week 2 t/m onbekend zie onderstaande
  • herstellen van transplantatie, bijwerkingen:
   • slimvliezen
   • beenmerg
   • infecties
  • voorwaarde naar huis:
   • zelf eten
   • pillen doorslikken
   • goed bloedbeeld
Het grootste risico van de kuur is een omgekeerde afstoting (Graft versus Host) door het immuunsysteem van mijn huid, darmen, lever en wat we wel willen... de leukemie.

Meer over de transplantatie kan je vinden op de website van de KWF kankerbestrijding, zie onderstaande link.Reacties

18 Oct 2006 om 04:23:16 Door Esther Martin Eileen en Jill
Hoi Rene , Heel veel succes gewenst met de komende onderzoeken . Ik hoop weer snel wat van je kookkunsten te kunnen zien op je weblog of een keer live?? Esther
19 Oct 2006 om 11:31:07 Door Coen
Hoi Rene, het klinkt best eng "stamceltransplantie", maar als ik je link lees dan lijkt het wel of er bij Partricia bloed wordt afgenomen, dat jij later weer in gezuiverde vorm terug krijgt. Klopt dit of lees ik het te positief. In ieder geval wens ik je veel kracht, en zeker ook voor de herstel periode na de bestraling en de chemo's. Je ziet dat we je in de gaten blijven houden en daarom top dat je deze site voor ons blijft updaten, al lijkt het soms Jamie's Kitchen. Groet Coen en Paula.
20 Oct 2006 om 02:30:59 Door Saskia
hoi rene. wanneer is de uitslag van de beenmergpunctie van maandag jl.? ik hoop maar dat het komt door het herstelproces waar je in zit. dat zou dan alleen maar goed zijn: dan ga je sterk de stamceltransplantatie procedure in! t.z.t. niet vergeten je adres op de site te zetten van het Daniel den Hoed. ik hoop echt dat je straks van de bestraling (relatief) weinig last gaat hebben. ik zal vast wat recepten met lekker veel calorieeen gaan verzamelen voor als je weer thuis komt :) xxx
22 Oct 2006 om 04:47:49 Door Benno
nou Rene, dat is niet mis wat ze met je gaan doen. Het klinkt als een 'grote beurt'; alles wordt kennelijk ververst. Ik kan me wel voorstellen dat ze geen risico willen nemen, maar het klinkt wel heftig. Ik hoop echt voor je dat het allemaal meevalt. Al die krachten die je de laatste tijd hebt opgedaan mag je nu gaan inzetten voor herstel. We gaan je straks goed volgen en dagelijks duimen; beetje Yomanda náást het echte werk, dat mag toch? Heel veel sterkte!!
23 Oct 2006 om 07:08:17 Door sanne
hoi rene. ik ben collega van marcel en david van Holland. heb zelf ook leukemie (cml) en daardoor geraakt door jouw verhaal en de herkenning ervan. Wens je alle goede cellen vd wereld toe de komende tijd en denk-op-afstand ook aan je. Keep up the hope! groetjes sanne

Laatste 5 reacties
alweer bijna een jaar geleden dat ik hier was; hoe gaat het nu met jullie???... lees meer.
Joop
17-01-2019 10:45:33
Je leeft nog steeds, dat is de allergrootste prestatie. Reuzejammer dat er een (... lees meer.
Guus Rombouts
13-02-2018 04:55:06
Hallo Rene, nog steeds aktief met fietsen en koken? het blijft stil in het blog ... lees meer.
Joop
09-02-2018 12:09:52
Binnen enige weken tijd enkele bekenden verloren. O.m. een jeugdvriendin welke l... lees meer.
Guus
10-10-2017 12:11:39
TEST... lees meer.
test
06-03-2017 06:17:08
Contact
Rene Goris, Goris IT
Brielle
Nederland
Doneer
doneer